četvrtak, 12. srpnja 2012.

Horoskop - Tranziti Marsa


Tranziti MarsaMars je povezan sa aktivnošću, vitalnošću, inicijativom, strašću, snagom, ljutnjom i agresijom. On uzburkava vaše želje i tjera vas da poduzmete akciju. Prema pravilu, Mars provodi oko dva mjeseca u jednom znaku, zbog ćega mu treba oko dvije godine da prođe cijeli Zodijak i ponovo se vrati na mjesto gdje je bio kada ste se rodili. Međutim, ovi brojevi su samo pro­sjećni, jer kao i druge planete, Mars ponekad uspori kretanje ili napravi korak unatrag, i provede ponekad više mjeseci u jednom znaku. Da biste shvatili kako nepravilno može biti njegovo kretanje, znajte da je 1997. Mars pro­šao kroz Škorpiju za oko šest tjedana. Međutim, kada se 1999. vratio u ovaj znak, zastao je, vratio se natrag i konačno se u njemu zadržao više od pet mjeseca. Što se duže zadrži unutar nekog znaka, prirodno je da će više utjcati na planete koje tamo nađe.


Glavni tranziti Marsa su sljedeći:


Mars u konjunkciji sa Suncem: to je ono što se traži. Osjećate se odlučnim, aktivnim, agresivnim i hrabrim. Ovaj aspekt iskoristite brzo jer povišeni energetski utjcaj traje samo nekoliko dana, iako ponekad, ako se Mars kreće unazad unutar znaka, utjcaj može trajati duže i ostaviti ozbiljnije poslledice.

Mars u opoziciji sa Suncem: osjećate priljev energije, ali ste istovre­meno i napeti, kao pred bitku - ovo je tranzit tipa "ne diraj me".

Mars u konjunkciji sa Mjesecom: svađalački ste raspoloženi, ekspre­sivni i težite tome da potisnete svoje snažne emocije ili svoje loše raspoloženje. Ali te emocije nakraju ipak nekako isplivaju na površinu.

Mars u opoziciji sa Mjesecom: isto kao i kada je Mars konjuktivan sa Mjesecom. Budite oprezni, vaši emotivni ispadi lako mogu prerasti u sukobe.

Mars u konjunkciji sa Merkurom: osjećate se mentalno potak­nutim, nestrpljivi ste, uzbuđeni i prepuni ideja. Svoja mišljenja izražavate sa sigurnošću, ali i nagovještaj nadmetanja i1i neprija­teljstva može izmjeniti način na koji komunicirate.

Mars u opoziciji sa Merkurom: raspravljate, debitirate, težite da potpuno uništite protivnika. Možete osjetiti razočaranje i spu­tanost; isto tako, možete se ponašati svađalaćki i neprijateljski. Budite oprezni kada upravljate strojevima.

Mars u konjunkciji sa Venerom: vaš seksualni nagon i vaša kreativ­nost rade prekovremeno. Vaš šarm je na vrhuncu.

Mars u opoziciji sa Venerom: na društvenom i seksualnom planu, skloni ste voljeti. Međutim, rezultati vaših napora da se povežete sa drugim osobama mogu biti neuspješni. Previše ste samouvjereni, ne želite surađivati, ili pak privlačite osobe koje se pona­šaju na sličan, neuravnotežen način.

Mars u konjunkciji sa natalnim Marsom: Mars je obišao pun krug i ponovo započinje put glavnog junaka. Zapljuskuje vas nov val energije i želja. Izazov koji se pred vas postavlja Mars je da ga usmje­rite. Ovaj tranzit, koji se ponavlja svake dvije godine, obilježava kraj jednog energetskog ciklusa i početak novog. Ovo je trenutak za tra­ženje novog zanimanja, za počinjanje novog projekta i za uočavanje prilika koje se pružaju. Ipak, pazite; Mars u prolazu može izazvati i neprijateljstvo, stoga zauzdajte svoj temperament.

Mars u opoziciji sa natalnim Marsom: iako je vaša vitalnost na viso­kom nivou, možda nećete lako naći način da svoju energiju upotrije­bite na konstruktivan i ispravan način. Nešto čime se bavite skoro godinu dana je došlo u kritičnu fazu za koju je potrebno mnogo truda da se ispravi. Vaši živci mogu popustiti.

Mars u konjunkciji sa Jupiterom: vaše akcije su većinom uspješne. Pravi je trenutak da pokušate nešto novo ili da započnete novi posao. Putovanje će vam dobro doći, kao i traženje novih znanja, pri čemu se trebate truditi da svjesno proširite svoje poglede na svijet. S obzirom da neki astrolozi upozoravaju na rizik od većih kupovina tokom ovog ciklusa, ljubitelji kupovine trebaju malo pripaziti.

Mars u opoziciji sa Jupiterom: ovo može biti sretan tranzit. Imate mnogo energije, vedri ste i optimistično raspoloženi. Među­tim, vreba vas opasnost od pretjeranog obećavanja, precjenjivanja svojih mogućnosti i pretjeranih reakcija.

Mars u konjunkciji sa Saturnom: osjećate ograničenja, pa ovaj tran­zit donosi napetost. Međutim, on donosi i povečanu sposobnost da se organizirate i koncentrirate pa tako da imate šanse obaviti većinu poslova.

Mars u opoziciji sa Saturnom: kada nastupi opozicija, trebalo bi vježbati opreznost, detaljno planirati i biti strpljivi. No, da li vi to stvarno činite? Vi se opirete diktatu drugih, reagirate prebrzo i namećete svoj autoritet na ružan i agresivan način. I povrh svega, sažaljevate sebe. 

Mars u konjunkciji sa Uranom: reagirate impulzivno, bunite se pro­tiv svega i možete poći u sasvim nepredviđenom pravcu. Tokom tih dana kada je Mars u savršenoj konjunkciji sa vašim natalnim Ura­nom, obavezno provjerite svoj sigurnosni pojas i obazirite se na sve strane prije nego što krenete. Ukratko, očekujte neočekivano.

Mars u opoziciji sa Uranom: napetost, tjeskoba,. nezgode i nepred­viđeni događaji mogu omesti vaše planove. Tokom ovog perioda punog uznemirenosti ne riskajte nepotrebno. I obavezno napravite rezervne kopije svih svojih datoteka.

Mars u konjunkciji sa Neptunom: ponovo obraćate pažnju na svoje snove. U potrazi ste za inspiracijom. Umjetničke, duhovne ili isceljujuće aktivnosti vas uzbuđuju. Pazite na droge i alkohol, i izbjegavajte donositi krupne odluke - vaše prosuđivanje može biti poremećeno.

Mars u opoziciji sa Neptunom: vaša mašta je potaknuta. Među­tim, izjalovljuje se vaš trud da obavite svakodnevne poslove. Možda ćete se osjetiti razočaranim, iskorištenim ili pak zbunjenim.

Mars u konjunkciji sa Plutonom: vaši pokušaji da slijedite svoje ambicije i izrazite osobnu snagu u kontaktima sa drugima dobijaju podstrek.

Mars u opoziciji sa Plutonom: u svojim naporima da se sredite, dolazite u opasnost da se borite za dominaciju.

Mars u konjunkciji sa Ascendentom: efikasno se potvrđujete i samoinicijativno preuzimate aktivnu ulogu. Poslije konjunkcije sa Ascenderitom, Mars putuje kroz vašu prvu kuću i povećava vašu fizičku energiju.

Mars u opoziciji sa Ascendentom: možda ćete se ljutiti ili biti uznemireni. Nakon što oblikuje opoziciju sa vašim Ascendentom, Mars putuje kroz vašu sedmu kuću oko dva mjeseca, podstićući vaš brak, želju za druženjem i vašu odlučnost da napravite prvi korak. Među­tim, sukobi vas previše uznemiruju te se može desiti da svoje osjećanje razo­čaranja prenesete na druge (naročito na supružnika ili poslovnog partnera).

Mars u koujunkciji sa Sredinom neba: ovaj tranzit, zajedno sa dvomjesečnim putovanjem Marsa kroz vašu desetu kuću; motivira vas da provodite više vremena u javnosti, da aktivirate svoju kari­jeru i nagoni vas da krenete za svojim profesionalnim željama sa entuzijazmom. Trudite se da ne budete previše agresivni.

Mars u opoziciji sa Sredinom neba: vaši profesionalni napori doživljavaju fijasko ili tešku kritiku. Ali, kada oformi aspekt sa Sre­dinom neba i proputuje kroz vašu četvrtu kuću, Mars će pobuditi vaše zanimanje za kuću i porodicu i unijeti energiju u vaš domaći život.
Korist od Marsovog putovanja kroz određenu kuću se vidi kad zauzmete odlučan i čvrst stav u onim oblastima života kojima vlada ta kuća.

Nema komentara:

Objavi komentar