četvrtak, 12. srpnja 2012.

Merkur u konjunkciji sa Venerom


 Aspekti u horoskopu

Merkur konjunkcija Venera



Ova dva planeta mogu biti udaljena najviše 68° do 72°, pa su među njima mo­gući samo aspekti konjunkcije, sekstila i polukvadrata.
U direkcijama i tranzitima nemaju jako djelovanje, uglavnom utječu na raspoloženje, odgo­vornost ili neodgovornost i hirovitost.
Djeca:
Nikakvi aspekti ova dva planeta nisu dobri za djecu, ili ograničavaju broj djece ili uopće nema djece. U slučaju postojanja ovih aspekata uputno je kontrolirati i kartu bračnog partnera, a ako su aspekti u ženskom horoskopu, pomoć može biti planiranje začeća prema Mjesečevim fazama.
Aspekti su izuzetno važni za sva značenja treće kuće.

Konjukcija je sličnog, ali jačeg djelovanja. Dobra je za zdravlje i smiruje nervni sistem. Nije povoljna za potomstvo, osoba ili nema djece, ili se od njih rastaje, ili se (ako je Merkur jači) ne zanima za njih. Zabilježeni su slučajevi gdje je osoba željela djecu, nikakvi zdravstveni ili drugi razlozi nisu to sprječavali, a osoba ih ipak nije dobila. Ovakvi slučajevi dovode se u vezu s jačom Venerom, odnosno jačim osjećajem odgovornosti kojoj ova osoba nije dorasla.

Aspekti s drugim planetima mogu razjasniti uzroke:
-  napad vladara dvanaeste kuće znači podsvjesnu odluku protiv roditeljstva
-  napad vladara šeste - zdravstvene, odnosno organske smetnje
-  napad vladara četvrte i veza s kritičnim kućama - nasljedne smetnje

U praksi jedva da postoji razlika između konjunkcije i sekstila; konjunkcija je jedino nešto jača. Stoga ćemo ih spojiti. Merkur, planet kontakata, u aspektu s Venerom koja traži sklad, čini ljude uglavnom susretljivima. Razgovaraju kako bi postigli dogovor i skloni su popuštanju. Žele se slagati s ljudima i osjećati ugodnu atmos­feru. Venera utječe na način analiziranja činjenica. Zbog sklada ne žele duboko istraživati. Najvažnije je postići vanjski dogovor.
Prijateljstvo i druželjubivost ne pridonose nužno i zrelosti. Često ima nečeg djetinjastog u tim ljudima. Djeca s ovim aspektima ostaju infan­tilna duže no obično (treba paziti da drugi elementi horoskopa to ne pobi­jaju, poput snažnog Saturna). Sukobi su bolni, ovi se ljudi ne žele odlučiti za jednu od strana, a teško podnose napetu atmosferu. Zbog toga su skloni povlačenju, ako to olakšava situaciju. Iako ranjivi, iz istog su razlo­ga prirodni diplomati i sposobni su razabrati različita mišljenja te doliti ulje na vatru.

Uvijek pronalaze načine kako da ostvare stalne veze i materijalnu sigurnost. Zbog Merkura trebaju odnose u kojima mogu puno razgovarati (iako ne često o nečemu jako dubokom). Dakle, verbalna je razmjena vrlo važna.
Ponekad aspekt Merkura i Venere može ulijeniti mentalne procese. Venera nije baš aktivni planet, a kako Merkur utječe na sposobnost učenja i na školu, djeca s takvim aspektom ponekad zanemaruju učenje i više se vole zabavljati s prijateljima ili raditi nešto kreativno. To sasvim sigurno ne znači da nisu sposobni učiti, nego da su njihovi interesi vjerojatno negdje drugdje.


Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.