nedjelja, 15. srpnja 2012.

Horoskop - Tranziti Neptuna




Tranziti Neptuna


 Magični, misteriozni Neptun je mutan, zbunjujući, nejasan i nadahnjujući. On čini da se granice rastapaju, stvara iluzije, potiče suosjećajnost i podgrijava uobraženost. Za razliku od Urana, njegov utjecaj može biti previše tanan da bi bio otkriven. Neptunu treba 246 godina da proputuje Zodijakom.
-
 Neptun u konjunkciji sa Suncem:
Samosažaljevanje, ćudljivost i umanjeno samopoštovanje loše su strane ovog dugotrajnog tran­zita. Ali, on može uvećati vaš idealizam, suosjećajnost, kreativnost i psihićku osjetljivost.
-
 Neptun u opoziciji sa Suncem:
Tokom ovog izluđujućeg perioda vaša sposobnost da lažete sebe (ili da dozvolite da vas drugi lažu) bit će na vrhuncu.
-
 Neptun u konjunkciji sa Mjesecom:
Osjetljivi ste, suosjećajni, prijem­čivi, emotivni i romantićni. Naučite se uključiti u fine tokove intuicije; obratite pažnju na svoje snove.
-
 Neptun u opoziciji sa Mjesecom:
Emotivna nesigurnost, poriv za bjegom i neobićne opsesije mogu obilježiti ovaj period. Budite na oprezu kada se zaljubite do ušiju, kada nađete duhovnog savjetnika koji zna odgovore na sva vaša pitanja, i kada ste u blizini alkohola i droga.
-
 Neptun u konjunkciji sa Merkurom:
Ako ste pjesnik, slikar ili muzi­čar, onda će vam se ovaj tranzit dopasti. Međutim, pripremite se: poticaj mašte se postiže na račun običnih stvari zbog koji raču­nate na Merkura - npr, logičnosti, ispravnog rasuđivanja ili prisjećanja da trebate uzvratiti telefonski poziv.
-
 Neptun u opoziciji sa Merkurom:
Mislite li stvarno da vas drugi razumiju? Mislite li da ste uspjeli riješiti problem ratova, gladi ili oružja u školskim klupama? Promislite još jednom. Neptun stvara atmosferu nerazumijevanja, pogrešnog tumačenja i nelogičnog mišljenja. Na sreću, on također potiće vašu kreativnost i maštu.
-
 Neptun u konjunkciji sa Venerom:
Imate napad osjećajnosti i na ivici ste da se zaljubite. Međutim, da li objekt vaših želja osjeća isto? Da li je vaša veza tako savršena kao što se vama čini? Ne zabo­ravite da je Neptun planeta opsjena. Slično tome, ako padnete u zamku samosažaljevanja i uvjerite sebe da ćete uvijek biti usamljeni, pokušajte otjerati to osjećanje i oslonite se na muziku, umjetnost i univerzum.
-
 Neptun u opoziciji sa Venerom:
Nezadovoljni ste, naročito svojim ljubavnim životom. Vizije idealne ljubavi motaju vam se po glavi, pa ipak, niste voljni ili niste u stanju da poduzmete korake da biste ispunili svoje snove. Budite oprezni: ovaj tranzit, slično konjunkciji Neptuna i Venere, potiće vas da vidite ono što želite da vidite i to u najboljem svjetlu.
-
 Neptun u konjunkciji sa Marsom:
Reagirate intuitivno. Ukoliko ste ljuti, zavidni ili ne koristite na dobar način urođene talente, možda ćete proći kroz krizu. Ukoliko svoje sposobnosti koristite na konstruktivan naćin, postići ćete veliki uspeh. Obratite pažnju na koincidencije, slućajnosti i ukazane prilike, svejedno da li su dobre ili loše. Događaji u vanjskom svijetu odraz su vaše unutarnje real­nosti i govore vam da li ste na pravom putu.
-
 Neptun u opoziciji sa Marsom:
Ne znate što točno želite? Proma­trajte sebe sve dok ne uoćite kako se vaše potisnute želje probijaju do svijesti, a zatim ih realizirate kroz rad. Obratite pažnju na svoje negativne reakcije: one odražavaju vašu sjenku tj. tamnu stranu vaše osobnosti.
-
 Neptun u konjunkciji sa Jupiterom:
Maštate o nebrojenim moguć­nostima. Niste takoreći ni primijetili, a potpuno ste se otvorili novim iskustvima. Vaš idealizam, suosjećajnost i vjera u život su u usponu.
-
 Neptun u opoziciji sa Jupiterom:
Suosjećajni ste, idealist i otvoreni za nova iskustva, ali bez dodira sa realnošću. Ne stavljajte ulog na tu kartu.
-
 Neptun u konjunkciji sa Saturnom:
Pravila i norme po kojima ste do sada živjeli, više ne važe i osjećate potrebu da ih zamijenite smi­slenijim skupom navika i struktura. Imajte na umu da su svi koji su se rodili nekoliko mjeseci prije ili poslije vas također pod utjecajem ovog tranzita. I pazite na novac.
-
 Neptun u opoziciji sa Saturnom:
Ponovo se javljaju stari strahovi i ogranićenja koje sada morate da doćekate disciplinirano i realistički. Ovo je vrijeme iskušenja, ali ne obavezno i nepovoljno.
-
 Neptun u konjunkciji sa Uranom:
U 21. stoljeću, ovaj jedva primjetni, generacijski tranzit utjecat će samo na najstarije od nas. On može izazovati izmijenjena stanja svijesti, viziju slobode i provalu ekscentričnog ponašanja.
-
 Neptun u opoziciji sa Uranom:
Ovaj tranzit donosi period nejasnog nezadovoljstva sličan krizi srednjih godina. Ukoliko osjećate da vas pritišće svakodnevica, makar i sami za to bili krivi, možda ćete pokušati ponovo naći sebe tražeći uzbuđenja i poticajna iskustva.
-
 Neptun u konjunkciji sa natalnim Neptunom:
Ako ste pod utjecajem ovog tranzita, onda ste ili premladi (još uvijek dijete) ili prestari (168 godina) da biste o tome brinuli.
-
 Neptun u opoziciji sa natalnim Neptunom:
Ovaj tranzit se događa u vašoj 82. godini, oko dvije godine prije nego što Uran ispuni svoj ciklus. On može donijeti period velike zbunjenosti, ali može i ojaćati vaše snove, maštu i duhovnu svijest.
-
 Neptun u konjunkciji sa Plutonom: ovo se neće dogoditi za vašeg života.
-
 Neptun u opoziciji sa Plutonom:
Ovaj tranzit ima neprimjetan utjecaj na čitavu generaciju. On povećava svjesnost i ohrabruje vas da ponovo razmislite o različitim stranama svoga života, uključujući
i psihološke probleme koje potiskujete.
-
 Neptun u konjunkciji sa Ascendentom:
Neptun zamagljuje vanjske granice ličnosti. Zbog toga ste rasijani i potonuli u mislima. U najgorem slučaju, postajete samodestruktivni. U najboljem, vi ste intuitivni i kreativni. Umjetnost, muzika, tumaćenje snova i slično predstavljaju preporućljive ventile tokom ovog tranzita. I upamtite, nema ničeg lošeg u sanjarenju.
-
 Neptun u opoziciji sa Ascendentom:
Ukoliko imate zadovoljavajuću vezu, vas dvoje razvijate odnos koji je naizgled psihički. Ali ako je vaša veza klimava, na scenu lako stupa skrivanje istine i samozava­ravanje. Obratite pažnju na nijanse.
-
 Neptun u konjunkciji sa Sredinom neba:
Ograničenja vaše karijere nestaju. Neobične aktivnosti koje se odvijaju na radnom mjestu mogu vam smetati. S druge strane, nadahnjuje vas mogućnost mnogo sjajnije karijere, uključujući i sve što se tiće duhovnosti, iscjeljenja ili umjetnosti.
-
 Neptun u opoziciji sa Sredinom neba:
Vaša zbunjenost ili razoča­ranje u vezi sa karijerom, roditeljima ili obiteljskim životom otežava donošenje odluka. Ne možete se natjerati da nešto poduzmete kada niste sigurni što bi to trebalo biti. Do riješenja možete doći samo ako se smirite i poslušate svoj unutarnji glas. Kao i obično kad se radi o Neptunu, utjehu možete potražiti u umjetnosti, muzici, duhovnim vježbama i dugim šetnjama obalom.



Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.